Saturday, June 6, 2009

Finally...sedia di tonton! ;)

hehe..akhrny siap jgk animation yg ak kena wat tu..pendek je..30 saat..tp fuh..nk bleh ke siap 30 saat tu..3 hari kena wat model bangunan2 n model robot..pastu kena wat animation lak..lepas siap tu..nk kena render 750 frames animation tu..30 jam...30 seconds movie amk ms 30 jam render..haha..

1 hari lebih ak kena tggal kmpr gitu je..duk render bnda ni lah...tp lepas siap tu,puas hati lah..

Assignmnt 3d yg ak kena wat ni sbnrny berkonsepkn urban environment..mmg utk asgmnt ni kena gune konsep tu..so,ak decide utk wat amk part animation dlm cite monsters vs aliens tu..mntg2 bru tgk,so dpt idea dr tu lah..

ak amk part yg masa mula2 robot jahat tu transform keluar tangan n kaki..cume yg bezany dlm cite tu tmpt die kt kwsn tanah lapang, bkn kt city..tp dlm animation yg ak wat ni, ak wat kt city...

Antara bnyk2 asgmnt yg ak prnh wat, yg ni first time ak seronok wat asgmnt...n yg first ak btul2 fokus ms buat..smpai org tgur pun kdg2 ak xperasan..haha..khusyuk sgt...

best wat bnda nih....yela...sbb kita yg animate kn sndri cite tu,kita yg control semua pgerakan die,kite yg wat jln cite..pastu bile dh siap je,bile tgk hasil tu..ms tu lah kita rs puas hati...tu yg seronok tuh...tmbh2 first 3d movie yg kite wat sndri..haha...tu yg excited sgt tuh..padahal 30 saat je...

anyway, ni nk tunjuk lah hasil ny...ad gmbr2 jgk...










n ni movie yg dicakap kn tu..;) tp ni yg dh edit..dh ditambah sound n intro2...
enjoy..;)

3 comments:

Najwa Sofwani said...

puloh!!!
mu d tag...hehehe

chah~ said...

wahhh.. walopun only for 30 sec.. ak sungguh kagum puloh.. wahhh.. kagum2..

Puloh said...

najwa: tag tu gapo? haha...:P
chah: hehe..tq2..